От началото на годината издръжката на живота на едно четиричленно семейство

...
От началото на годината издръжката на живота на едно четиричленно семейство
Коментари Харесай

КНСБ: Издръжката на едно четиричленно семейство е 2361 лева

От началото на годината издръжката на живота на едно четиричленно семейство добави нови 36 лв.. Общият необходим размер на едно такова домакинство по българския стандарт през последните месеци е 2361 лв.. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Той уточни, че 1180 лв. е междинната заплата на работещия в страната. Средното чисто заплащане на един служащ през март е по-ниско с 321 лв., сподели Пламен Димитров. В същото време междинният приход на един работещ би трябвало да е към 1500 лв.. Не повече от 20% от българите обаче имат подобен приход. „ Огромна част от българите живеят със средства на и под прага на беднотия “, заключи Димитров.

Разликата сред чиста работна заплата и предел на беднотия гладко се сближава. Има области в страната, където това става по-бавно. Наблюдава се равномерен растеж на повишение на работната заплата през 2018 година, показват от КНСБ.

Най-голямата диференциация сред небогати и богати продължава да пораства и се задълбочава. Една от главните аргументи е несправедливото систематизиране на приходите. 31,1% от семействата в България са с общ приход на човек от домакинство до 321 лева или това са близо 2 243 000 души. Според наблюденията на анализатори в области като Видин, Кюстендил и Благоевград чистият размер на междинните трудови хонорари са едвам към 50% от нужния размер за издръжката на живот.

Друга причина за бедността е и повишаването на битовите сметки - ел. сила, топлоенергия, горива, вода.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР